Google Seo Anahtar Kelime Kullanımı

Google Seo konusunun önemli unsurlarından anahtar kelime kullanımına dair bilgiler.

Google Seo Anahtar Kelime Kullanımı

Arama motoru optimizasyonu diğer adıyla Google Seo çalışmaları üst sıralarda yer alabilmek için oldukça önemlidir. Bu çalışmaların da kendi içinde odak noktaları olduğunu söylemek gerekir. Bunlardan biri anahtar kelime konusu olup, yazı içerisinde ana konuyu esas alan ve odaklanılan kelime veya kelime öbekleri şeklinde tanımlanabilir.

Anahtar kelime ile ilgili hususlar oldukça merak edilen bir konuyu oluşturmaktadır. Bir yazıda anahtar kelimenin ne kadar kullanılması gerektiği en çok sorgulanan şeyler arasında olmaktadır. Çünkü tam olarak bu konuyla ilgili net bir çerçeve çizilmemiştir. Eskiden yazıda kullandığınız kelime sayısının en fazla %5 ‘i oranında kullanılmalı denilirken şimdilerde kimi çevrelerce bu oran %2 ile %3 arasına çekilmektedir. Hatta %1 oranında kullanılması gerektiğini söyleyen çevrelerde vardır. Ancak belirtildiği üzere bu konuyla ilgili net bir çizgi bulunmamaktadır. Arama motoru algoritmasının sürekli kendisini güncellemesi vb. bu konuda etkilidir.

Dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri anahtar kelimenin doğal olmayan bir şekilde yazıda yer almamasıdır. Çünkü arama motoru algoritmaları bu durumu fark etmekte, bu durum da sitenize zarar vermektedir.

Sonuç olarak yazıda anahtar kelimenin kullanımı doğal bir şekilde gerçekleşmeli, sayıca kullanımı da belirtilen oranlar çerçevesinde ilerlemelidir. Böylece anahtar kelimeyle doldurulmuş yazılardan farklı kılınan yazınız okuyucu gözünde olumlu bir intiba bırakacaktır.

Tepkiniz Nedir?

like
4
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0