Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO

Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO hakkında bilgiler.

Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO

Arama motoru optimizasyonu ile ilgili birçok kavram karşımıza çıkmaktadır. Bunlar arasında beyaz şapka SEO ve siyah şapka SEO kavramları da bulunmakta olup gelin ne olduklarına birlikte bakalım.

Gerçek kullanıcıyı hedefleyen, onun yararını gözeten arama motoru optimizasyonu çalışmaları beyaz şapka SEO olarak adlandırılmaktadır.  Burada esas olan içeriğin kendisi yani kalitesidir. Doğal bir akış söz konusu iken odak noktası temelde kullanıcıdır. 

Siyah şapka SEO kavramı ise arama motorlarını esas alan çalışmalar bütününü ifade eder. Bakıldığında burada sabırsız bir yaklaşım yani kısa vadede bir sonuç elde etmek söz konusudur. Ancak bilindiği üzere  arama motoru optimizasyonu çalışmaları emek isteyen ve uzun vadeli çalışmalardır. Dolayısıyla bu yaklaşım çok da sağlıklı olmamaktadır. Maliyet açısından avantajlı görünen bu yaklaşım doğru bir yaklaşım olmadığından tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Öyle ki sitenizin büyük zararlarla karşılaşmasına sebep olabilmektedir. Bu zararlar arasında arama motorlarından silinmek vb. sayılabilir. Bu bağlamda bu tekniği kullanmamak tavsiye edilmektedir. Çünkü kısa vadede karlı görünsede uzun vadede ciddi sonuçları olan sağlıksız bir yaklaşımdır.

Beyaz şapka SEO anlayışı ise tercih edilmesi gereken olup uzun vadeli ve nispeten daha maliyetli oluşu göz korkutmamalıdır. Zira içeriği baz alan bu anlayış doğru adımlar atıldığı takdirde kalıcı başarılar elde etmenizi sağlayacaktır. Düşündüğünüzde arama motorlarında merak ettiğimiz şeyleri ararken zengin içerikler bulmak hepimizin isteğidir. Aradığımızı bulduğumuz noktada o içerik değerlidir. Bu sebeple bu anlayışın sitenin gerçek ziyaretçisini hedeflemesiyle daha faydalı olduğu bir gerçektir. Dolayısıyla bu yaklaşım gönül rahatlığıyla benimsenebilir.

Unutulmamalıdır ki Google SEO çalışmalarında öncelik her daim içerik olmalıdır. Kaliteli ve özgün bir içerik başarılı olmanızda en etkili faktördür.  Kullanıcı yararı baz alındığında olumlu anlamda geri dönüşlerde kaçınılmaz olacaktır. 

Tepkiniz Nedir?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0