Php içerik kısaltma

Php içerik kısaltma

Php  içerik kısaltma

İçeriklerimizi karekter kadar substr ile kolaylıkla kısaltabiliriz. Ancak bu durumda istemediğimiz gibi kısalmamakta ve Türkçe desteklemediği için de son karekter eğer Türçe ise hatalı bir karekter gözükmektedir. 

Gelin sizinle bir içerik kısaltma fonksiyonu yazalım. 

 

Örnek çalışma : 

function kisalt ($onyazi, $limit=10){   // fonksiyon ismimiz kisalt , $onyazi dışarıdan gelecek olan yazımız , $limit ise kaç kelime olsun ama yazmazsanız otomatik olarak 10 gelecektir. 
    $parcala    =  explode(" ",$onyazi); // burada gelen metni boşluklardan parçalıyoruz
    $kelimesay  = count($parcala);  // metnimiz kaç kelime buluyoruz
    if($kelimesay>$limit){   // eğer metnimiz limitizden büyükse bu işleme tabi tutuyoruz
 
        for($x=0; $x<=$limit; $x++){ 
            $kisayazi .= $parcala[$x].' '; 
        }
            $kisayazi .="...";   // burasıda işin tatlı kısmı metnin devamı var gibi 3 nokta koyuyoruz 
        } else {  // yoksa metinde ne gelirse aynen ekrana basıyoruz
            $kisayazi   = $onyazi;     
        }

    return $kisayazi;
}  
    

$onyazi = "Değişen dünya şartlarında dijital dünyanın değeri her geçen gün artmaktadır. Eskide birçok firma ne yapacağız interneti bizim müşterilerimiz var düzenimiz güzel diyorlardı. Ancak gelin görün ki artık dijital dünya lüks değil zorunluluk oldu. Siz iste

NEDEN WEB ISTERIZ?

Firmasınız ve yeni müşterilere ihtiyaç duyduğunuz için. Birçok iş için internet hızlıca büyümeniz ve yeni müşteriler bulmak demektir. Evet, çok da doğru bir yaklaşım hatta müthiş bir fırsat alanı. Çünkü müşterileriniz artık nette.

Marka değerinizi artırmak istiyorsunuz, interneti kenara koyarsak diğer platformlar hem çok pahalı hem de çok fazla yere ulaşmamaktadır. Örnek bir radyoya reklam verebilirsiniz yâda bir televizyona ancak çoğu zaman yüksek bedeller ödersiniz. Ama internette bu işlem çok daha az bir rakama mal olur.

Özellikle arama motorlarını doğru kullanımda yani Google seo ile inanılmaz işler çıkartabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse yaptığınız işte Google de ilk sıralarda olmak demek sizin için bir nimet olacaktır. Arama motorları firmaların kaderini değiştirecek hale gelmiştir.";
 
  echo kisalt($onyazi);  // çıktısı : Değişen dünya şartlarında dijital dünyanın değeri her geçen gün artmaktadır. Eskide ..

Tepkiniz Nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
0